Írja :Fekete Brigitta
Sajt:
A sajt savanyított vagy felfőzött tejből,préseléssel, vagy anélkül készölő étel.Általában tehén,kecske, juh vagy bivaly tejből készül savanyítással vagy felfőzéssel.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
- 3 teáskanál só
- A tetejére:
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük

sajtos-tejfölös tallér recept
elkészítés
- A lisztet nagy tálba öntjük, és belekeverjük a sütőport és a sót.
- A vajat elmorzsoljuk a lisztben.
- Belekeverjük a reszelt sajtot.
- Hozzáadjuk a tojásokat.
- A tejföl segítségégvel összegyúrjuk a tésztát, amíg teljesen össze nem áll egy nagy tésztába.
- 1-2 cm nagyságú golyókat gyúrunk belőle.
- Gázon, sajtos tallér sütőben megsütjük.
- előkészület: 120 perc
- sütés: 2 perc